2770759
 
Zoeken
  • HappyDays

De gezondere Brownie

Yoehoe, hier is het Bio receptje van de week! Ingrediënten van onze bio buurwinkel @ekowinkel_maelegijs geven me altijd veel inspiratie. Ik maakte de "Gezondere brownie" ... . Deze is niet vegan maar kan dat gemakkelijk gemaakt worden door de 2 eieren te vervangen door 4 eetlepels appelmoes en door plantaardige bakboter in de plaats van roomboter. In de brownie zitten rode bietjes die heerlijk matchen met de chocolade. Ik gebruik ook enkel kokosbloesemsuiker voor het beslag. Het gewone zelfrijzende bakmeel vervang ik door volkoren speltbloem. Ik kies wel voor bloemsuiker voor een extra glazuurlaag maar dit is geen must. * 2 eieren * 150gram speltbloem * 300gr chocolade * 200 gram boter * 100gr kokosbloesemsuiker * 2tl bakpoeder * snuifje zout * 200 gr rode bieten rauw of voorgekookt. Ik koos voor rauwe rode bieten. Ik snij ze in kleine stukjes en kook ze in water tot ze gaar zijn. Daarna hak ik ze in miniscule stukjes. Ik houd een eetlepel van het kookvocht apart. Klop de eieren (of appelmoes) op met de suiker tot het eimengsel schuimig is. Smelt ondertussen de chocolade met de boter in de microgolf of au bain marie. Zeef de bloem en het bakpoeder bij het ei/suikermengsel. Spatel het erdoor. Voeg de gesmolten chocolade toe en het snufje zout. Doe er nu de rode bieten stukjes in. Meng alles door elkaar en stort het deeg in een taartvorm die bekleed is met bakpapier. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuutjes op 180°C. Laat de taart afkoelen, ontvorm. Meng eventueel 200 gr bloemsuiker met een lepel van het rode bieten kookvocht. Zo krijg je een mooi glazuur om over de Brownietaart te storten❤️ 🤞


6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven